Hva er yoga

Yoga betyr union, forening. Yoga gir en helhetsforsåelse som er unik når det gjelder å forstå din egen fysiske, psykiske og sosiale helse.

Yoga bygger på flere tusen år gamle filosofier rundt disiplin, kroppsbeherskelse og levemåter.

Sammen gir de en økt bevissthet rundt sammenhengen mellom kropp, pust og tankemønstre.

 

Deler av yoga som system er sentrert rundt fysiske øvelser og pusteteknikker. Det er denne delen av yoga som er mest kjent, og som praktiseres mest i den vestlige verden i dag.

 

Å ta i bruk yoga i din hverdag tilfører kroppen styrke, utholdenhet og store mengder fornyet energi. Kroppen vil rett og slett virke bedre, på alle måter. Yoga  øker konsentrasjonsevnen og stabiliteten i kroppen, og passer alle.

 

De fleste kropper har spenninger og skjevheter. Yoga skaper en bevissthet rundt og skjerpet fokus på hvor dette sitter, og gir metoder og verktøy for å forbedre sirkulasjon. Dette, kombinert med øvelser for å forbedre oksygenopptaket i kroppen, gjør deg sterkere rustet for hverdag og utfordringer i livet.

 

Yoga har også beviselig hjulpet mennesker med å bekjempe betennelser i kroppen, stive ledd, nakker og rygger, vonde skuldre og hofter, urolig søvn, hormonelle forstyrrelser og generell rastløshet og stress i kroppen. Du blir dyktigere til å ta vare på deg selv når du gjør yoga.

 

Alle disse positive aspektene er det vi omfavner i Satya Yoga. Vi formidler og lærer dem bort i gode omgivelser. V gjør vårt ytterste for at den enkelte blir sett, veiledet og tatt hånd om, uansett alder, treningsgrunnlag, skader eller yogabakgrunn.

Satya Yoga er distriktets eneste yogaskole, og vi utdanner og veileder egne yogalærere. Dette gir oss en unik mulighet til å hele tiden innhente ny kunnskap, inspirere hverandre og våre elever.

 

Hver kropp er unik, og erfarne lærere og instruktører utfordrer og ivaretar den enkelte som kommer til vår yogaskole og våre studio.

Styrke til kroppen, fysisk og mentalt.

 

Filosofien bak yoga er alltid ledesnoren og grunnen til at vi sprer det budskapet vi gjør. Satya betyr sannhet. Dette kan forstås som en sannhet til dine omgivelser, til deg selv, kroppen, tankene og vanene dine. Vårt mål for Satya Yoga er å hjelpe deg å oppdage disse sannhetene, å oppdage nye sider ved deg selv, både på yogamatten og utenfor.

 

Effektene av å la yoga bli en del av hverdagene og rutinene fører ofte med seg en  selvinnsikt som gjør deg sterkere individuelt og sosialt.. En økt bevissthet på hvordan hele kroppen fungerer gir en åpenbaring både med tanke på det fysiske og det mentale. Yoga gir en mulighet til å se forbi alt hva hverdagen bringer med seg av stress, skader, sykdom og uro, og gjør oss i stand til å se hva man egentlig er i stand til.

 

Sannheten om alt hva livet har å by på, er målet. Yoga er verktøyet. Vårt mål er å sette det hele i perspektiv.